Guitar Studio TV : warm-up exercises / opwarmingsoefeningen voor gitaar

SGL : Warm-up 1 - technische oefening (Gitaarles WU-001)

WU-001 / SGL : Warm-up 1 – technische oefening (Gitaarles WU-001)
In deze gitaarles gaat het over een opwarmingsoefening 4-op-een-rij. Een goede warm-up exercise en technische oefening voor zowel beginnende alsook gevorderde gitaristen. Heb je vragen of opmerkingen? Laat het me gerust weten !

SGL : Warm-Up 2 – Technische en coördinatie oefening op gitaar (Gitaarles WU-002)

WU-002 / SGL : Warm-Up 2 – Technische en coördinatie oefening op gitaar (Gitaarles WU-002)
In deze gitaarles gaat het over een opwarmingsoefening, de diagonale 4-op-een-rij. Een goede warm-up exercise en technische oefening voor zowel beginnende alsook gevorderde gitaristen. Heb je vragen of opmerkingen? Laat het me gerust weten ! Tegelijk werkt deze oefening perfect als opwarming, hetgeen je absoluut niet mag verwaarlozen. Niets is zo slecht voor de spieren pezen en gewrichten, als “koud” op je gitaar beginnen te rammen als een gek. Een muzikant is hetzelfde als een sporter, dus denk ook op hun manier … die bouwen ook langzaam op tot hun spieren opgewarmd zijn.

SGL : Timing Exercise 5 - praktijkvoorbeeld accenten op gitaarritme (Gitaarles TE-005)

WU-003 / SGL : Timing Exercise 3 – praktijkvoorbeeld accenten op gitaarritme (Gitaarles TE-003)
In deze gitaarles gaat het over een technische opwarmingsoefening, de diagonale 4-op-een-rij, maar nu gaan we de 4 vingers gelijktijdig bewegen en neerzetten. Een geen al te gemakkelijk gitaaroefening, maar een een goede warm-up exercise en technische oefening om je motoriek te trainen, zowel voor beginnende alsook gevorderde gitaristen. Heb je vragen of opmerkingen? Laat het me gerust weten !

SGL : Warm-Up 4 – Techniek en motoriek trainen op gitaar (Gitaarles WU-004)

WU-004 / SGL : Warm-Up 4 – Techniek en motoriek trainen op gitaar (Gitaarles WU-004)
Met dit regenweer kunnen we niets beter doen dan binnenblijven en lekker gitaar oefenen 🙂 ! In deze gitaarles gaat het over een technische opwarmingsoefening, waarbij we telkens 2 opeenvolgende vingers van plaats wisselen, zonder de overige vingers op te heffen of te bewegen. Het lijkt een simpele gitaar oefening, maar onderschat deze niet 🙂 ! Doe deze oefening maximaal enkele minuten per dag, wat het is een relatief zenuwslopende oefening enne … je mag ook niet vergeten naast de technische gitaaroefeningen ook nog muziek te spelen 😉 ! Heb je vragen of opmerkingen? Laat het me gerust weten !

SGL : Warm-Up Exercise 5 - Motoriek en coördinatie oefeningen op gitaar (Gitaarles WU-005)

WU-005 / SGL : Warm-Up Exercise 5 – Motoriek en coördinatie oefeningen op gitaar (Gitaarles WU-005)
De vorige Warm-Up #gitaarlessen hebben we gefocused op het trainen en ontwikkelen van de fijne motoriek, dus de controle van je vingers. Deze oefeningen zijn ideaal voor startende gitaristen, maar zeker ook voor geavanceerde gitaristen. Het is bijvoorbeeld ideaal om deze oefeningen te doen voordat je begint gitaar te spelen, of vlak voor een optreden. Het is ook belangrijk van deze oefeningen te blijven doen, want, zoals je zal merken, voelen deze bewegingen erg onnatuurlijk aan. Je wil bijvoorbeeld vinger X verplaatsen, en plots beweegt een andere vinger … alsof je geen controle hebt of alsof je hersenen een verkeerde vinger aansturen. Best grappig, maar in het begin ook wel frustrerend 🙂 . In deze oefening gaan we verder op de diagonale vingerzetting, waarbij we deze keer 2 niet-opeenvolgende vingers van plaats wisselen. Eerst gaan we de wijsvinger en ringvinger van plaats wisselen, waarbij de middelvinger en pink blijven staan. Tweede oefening, is de middelvinger en pink van plaats wisselen, wijsvinger en ringvinger blijven staan. En als derde gitaaroefening, de wijsvinger en pink van plaats wisselen, de middelvinger en ringvinger laten staan. Doe deze oefeningen heel traag, neem gerust de tijd om na te denken … en have fun ! All right, ik wens jullie veel plezier, en heb je vragen of opmerkingen – laat het me gerust weten !