Guitar Studio TV : guitar starter -> gitaarlessen voor starter gitaristen

SGL : Guitar Starter 1 - gitaaroefeningen voor de startende gitarist (Gitaarles GS-001)

GS-001 / SGL : Guitar Starter 1 – gitaaroefeningen voor de startende gitarist (Gitaarles GS-001)
Ik krijg regelmatig de vraag om gitaar instructievideo’s te maken voor mensen die pas starten met gitaar, of die graag willen beginnen gitaar te leren spelen. De vraag was dus om een aantal gitaarlessen te maken vanaf nul, voor starters die al dan niet muzikale voorkennis hebben. Hier is dus al een eerste les, stap 1 : hoe een gitaar vasthouden en wat is de juiste zithouding! Voor deze reeks Guitar Starter lessen heb je dus geen enkele muzikale voorkennis of ervaring nodig. Veel plezier er mee !

SGL : Guitar Starter 2 - akkoord diagrammen leren lezen (Gitaarles GS-002)

GS-002 / SGL : Guitar Starter 2 – akkoord diagrammen leren lezen (Gitaarles GS-002)
In deze GUITAR STARTER gitaarles, gitaarlessen voor de beginnende gitarist, leren we hoe akkoord diagrammen te lezen. Hoe moeten we die diagrammen lezen en omzetten naar gitaar? Hoe moeten we de vingers zetten voor die akkoorden? Waarop moet je letten om de akkoorden zuiver te laten klinken zonder doffe noten of geratel (buzz)? In deze gitaarles leer je het allemaal, aan de hand van de eerste 3 akkoorden : C (C majeur of do majeur), Am (A mineur of la mineur) en F (F majeur of fa majeur). Vergeet niet bijhorende onderstaande pdf te downloaden (voor de link zie YouTube video)! Veel plezier er mee !

SGL : Guitar Starter 3 - Leer een aantal nieuwe akkoorden spelen op gitaar (Gitaarles GS-003)

GS-003 / SGL : Guitar Starter 3 – Leer een aantal nieuwe akkoorden spelen op gitaar (Gitaarles GS-003)
In deze gitaarles leren we een aantal nieuwe akkoorden spelen. Vorige keer leerden we reeds de C (C majeur of do majeur), Am ( A mineur of la mineur) en F (F majeur of fa majeur) spelen. Vandaag zijn Em (E mineur of mi mineur), G (G majeur of sol majeur) en D (D majeur of re majeur) aan de beurt. In deze gitaarvideo leer je hoe de akkoorden op de juiste manier te spelen, met de juiste vingerzetting, en heel belangrijk : de juiste overgangen maken tussen opeenvolgende akkoorden. Oefen alvast deze in totaal 6 akkoorden, dan kunnen we volgende gitaarles als toepassing een schitterend nummer leren spelen! Een pdf met de 3 nieuwe akkoorden kan je downloaden via onze Guitar Studio blog en Youtube video. Heb je vragen of opmerkingen? Laat het me gerust weten !

SGL : Guitar Starter 4 - Toepassing basis akkoorden X Ambassadors - Renegades (Gitaarles GS-004)

GS-004 / SGL : Guitar Starter 4 – Toepassing basis akkoorden X Ambassadors – Renegades (Gitaarles GS-004)
De vorige #GuitarStarter lessen hebben we een aantal basisakkoorden geleerd, waaronder C, Am, F, G, Em en D. In deze les leren we de akkoorden toe te passen op een leuk nummer van X Ambassadors – Renegades. Hiervoor hebben we de akkoorden Am, C, G en F nodig in deze volgorde, en met capo op de tweede fret. In het begin is het belangrijk van de akkoorden zuiver te krijgen, en een vlotte overgang te creeren. Ritme en tempo zijn dus niet belangrijk. Begin gewoon met het akkoord 1 keer aan te slaan en tot 4 te tellen. Wanneer dat lukt kan je het akkoord 2 keer aanslaan. Voor de iets meer gevorderde gitaristen heb ik op het einde van de video het juiste ritme ook meegegeven! Veel plezier met deze geweldige song !